Jackpottar förknippas ofta till slots, men det finns även andra sätt att få till en jackpott. Men det kan vara bra för alla som vill komma igång med nätcasino att man kan vinna jackpots i olika spel. Du kan exempelvis spela på lotterier som innehåller dessa eller på pokerspel som har jackpottar i vinstpotten. Det finns även turneringar som ger ut en jackpott om du vinner och dessa brukar innefatta Texas Hold ‘Em och andra populära spel. Det finns alltså en hel del spel som delar ut jackpottar utöver slottarna, även om progressiva jackpottar och andra videoslottar är de mest vanliga spelen där de hittas. En jackpott betyder i princip att du får en storvinst och oftast är det många andra spelare som jagar den samtidigt.

Lotterier

När du spelar på lotterier kan du ta del av jackpottar och det betyder att om du vinner en sådan får du väldigt mycket pengar. Ett exempel på en sådan är Powerball som är ett amerikanskt lotteri. Inom Powerball kan du vinna otroligt stora vinster och i skrivande stund ligger jackpotten på 1,8 miljarder kronor. Du kan även dubbla jackpotten i Powerball och spelet går till på precis samma sätt som ett vanligt lotteri. Det kräver alltså inga förkunskaper och du fyller bara i din spelbricka på nätet med de nummer du valt. Du väljer även insats och sedan är det bara att vänta in dragningen.

Pokerturneringar

Inom pokerturneringar är det vanligt att man spelar om en pott pengar och även om den inte alltid benämns som en jackpott är det precis det som det handlar om. Pokerturneringar finns på många olika spelsajter på nätet och det är enkelt att delta i dem. Du betalar bara inträdesavgiften och sedan är du med och tävlar mot andra spelare. Det är däremot inte enkelt att vinna en turnering och poker kräver mer än enbart tur av dig som spelare. Inom poker måste du kunna läsa av dina motspelare samt lära dig att bluffa. Du behöver även kunna behärska spelet väldigt väl.

8 april, 2019